Голяма част от причините все още да не сме в

...
 
Голяма част от причините все още да не сме в
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Голяма част от причините да не сме в Шенген са извън България

 

„ Голяма част от аргументите към момента да не сме в Шенген са отвън България. Това не е заслужено “, сподели в ефира на bTV, някогашният министър на външните работи Ивайло Калфин.

„ Преди присъединението на България и Румъния Шенген постоянно е бил механически развой. В нашия случай стана политически. Поставят се редица условия, като промени в правосъдната власт и битка с корупцията, само че това са проблеми, които има всяка една страна в Европейския съюз “, добави той.

„ Ние имаме един доста мощен инструмент, който използваме доста рядко – присъединяване ни в Европейския съюз. Има редица въпроси, които зависят от българските позиции. Когато Европейският парламент те поддържа, всички комисии те поддържат, а една-две страни употребяват въпроса, с цел да вземат решение вътрешните си проблеми, България има лостове, които може да употребява “, акцентира Калфин.

По думите на някогашния евродепутат в дълготраен проект България има интерес да влезе в еврозоната. Но подготовката за това би трябвало да се извърши посредством вътрешната ни политика.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР